NEM Academy brengt je geluk!

Download Proefles

 

NEM Academy brengt je geluk.

Geluk… gelukt… gelukt gelukkig en gelukkig gelukt!

Wat betekent geluk? En wanneer ben jij gelukt als mens?

Vragen waar tijdens de opleiding tot Transformatie Coach/Therapeut, van NEM Academy in Breda (Brabant), uitgebreid op in wordt gegaan.
Geluk is sterk afhankelijk van wie jij bent als persoon, het is afhankelijk van je stemming, van de situatie, van de omstandigheden, de cultuur en de tijd waarin jij leeft.

Maar dan rijst ogenblikkelijk de essentiële vraag:
Wie ben jij? Op welke manier definieer jij jezelf?

Ha ha… en dan horen we zeggen:
‘Ik ben Floris de directeur, ik ben Gea de huisvrouw, ik ben Martijn de man, ik ben Sylvia de ontembare vrouw, ik ben Jansen van op de hoek, ik ben de nette schooljuffrouw, ik ben Karel de succesvolle manager, ik ben Willem de ondernemer, ik ben Klaartje de student, ik ben… vul maar in… ik ben…’
Is dat wie jij bent?

Oké… dan hebben we nog een paar vragen voor je…

  1. Vergelijk jij jezelf met anderen, zodanig, dat al naar gelang de situatie waarin de ander zich bevindt, jij je meer of minder gelukkig voelt?
  2. Bepaalt alles wat jou overkomt of kán overkomen voor een groot gedeelte jouw gevoel van ‘gelukkig zijn’ of ‘je gelukkig voelen’?
  3. Wens jij alleen maar geluk?
  4. Is jouw antwoord op de vraag “Hoe gaat het met je?” bijna altijd “Het gaat goed…” en
  5. Wil je het liefst alle verdriet uit je leven bannen?

shutterstock_23811799

Wanneer je 3 of meer vragen met ‘ja’ hebt beantwoord dan zal jij je vast kunnen vinden in de volgende definitie van geluk:

Geluk betekent dat je nederlagen, lijden en ongeluk te allen tijde probeert te voorkomen. Dat je verdriet, eenzaamheid, pijn, verdriet en alle andere negatieve emoties probeert te vermijden. Alleen dan kun je gelukkig worden!

Maar kijk dan toch eens goed…. Voel dan eens even…
Zie je dan niet dat hier het spel gespeeld wordt van ‘de winnaar tégen de verliezer’… een spel dat je is aangeleerd… Het spel van ‘de sterkste overwint’, van ‘geluk tegen ongeluk’, van ‘ik heb meer, dus jíj bent minder’. Ik ben de slimste, de sterkste, de mooiste, de beste, de moedigste, de rijkste, de gelukkigste…

Met deze gedachten als uitgangspunt rest er slechts één uitkomst,
namelijk verliezen…

Je wilt zo graag ‘gelukkig zijn’ dat de gedachte ‘ongelukkig te zijn’ onverdraaglijk lijkt. Derhalve stel je alles in het werk om ‘gelukkig te lijken’ in een poging het ‘ongelukkig te zijn’ uit je bestaan te verbannen. En daarmee ontken je alles wat je op dat moment wérkelijk bent. Namelijk een mens die beide elementen in zich draagt.

Bij NEM Academy in Breda (Brabant) wordt tijdens de opleiding tot Coach, Therapeut en Mover enorm gewerkt aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Je leert jezelf kennen op een totaal ander level. Een level dat het ego en jarenlange ingeprente overtuigingen compleet overstijgt.

Wil jij kennismaken met andere aspecten in jezelf?
Met dát stukje in jou waar het werkelijk om gaat?

Maak kennis met NEM Academy
En download de gratis proefles!

Download Proefles

Tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.