Ben jij een leider of een lijder?

Download Proefles

 

Leider of lijder? Bij NEM Academy in Breda, erkende opleiding tot Coach, Therapeut en Mover, wordt veel aandacht besteed aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Een belangrijk onderdeel vormt het ophalen van je persoonlijk leiderschap!

Lijd je in dit leven?  Of word je geleid? 

Wie leidt jouw leven? Ben jij dat?

 

Je ziet mensen denken als deze vraag wordt gesteld… “Natuurlijk ben ik geen lijder… ik bepaal zelf wat ik doe… ben zeker geen slachtoffer… ik wil niet zwak overkomen, dus ben ik absoluut een leider.”

shutterstock_27434101

Maar is dat ook zo?

Laten we bij het begin beginnen…
Wie ben jij als mens? Hoeveel ruimte durf jij in te nemen…

 

Als mens ben je voortdurend bezig met het maken van keuzes en het nemen van beslissingen. Je maakt keuzes voor jezelf, voor je gezin, op het werk, in je vrije tijd… “Ga ik wel of niet sporten? Ga ik me ziek melden of blijf ik thuis? Wat zullen we eten vanavond? Heb ik zin om te vrijen of te slapen? Wil Ik tv kijken of liever gaan wandelen? Heb ik zin in koffie of in thee?” De hele dag door word je belaagd met talloze mogelijkheden en daardoor ook met keuzes die gemaakt dienen te worden. Of laat je de keuze over aan anderen? Zeg jij: “Het maakt mij niet zoveel uit… kies jij maar in welk restaurant we gaan eten. Zeg jij maar welke broek het leukste staat of wat we dit weekend gaan doen.” De keuze overlaten aan anderen is gemakkelijk… voor dat moment… voor even… maar wat betekent dat op de langere termijn?

Wie ben jij als mens?
Ben je leider of lijder?

 

Bij NEM Academy in Breda (gelegen in Brabant), een unieke opleiding op het gebied van coaching en therapie, wordt enorm veel aandacht besteed aan persoonlijk leiderschap. En wel om de volgende reden: je kunt iemand niet begeleiden in een persoonlijk transformatie- of veranderingsproces als jij je eigen persoonlijk leiderschap niet hebt opgehaald. Maar wat betekent dat eigenlijk? Je eigen persoonlijk leiderschap ophalen…

Hoe werkt persoonlijk leiderschap?

  • Je stelt jezelf vragen.
  • Je geeft jezelf antwoorden.
  • Je luistert naar het antwoord.
  • En gaat ernaar handelen.

Simpel toch…
Was het maar zo simpel.

 

Naast je werk heb je vaak ook nog een privé leven. Je partner wil aandacht en tijd. Kinderen willen liefde, zorg en een onbekommerde ouder die er voor ze kan zijn. Vrienden willen hun verhaal kwijt bij een ouderwets goed glas wijn. Je bent werknemer, partner, ouder, vriend, kennis, ondernemer en misschien nog wel meer. Kortom, je vervult diverse rollen die soms tegenstrijdige belangen vertegenwoordigen. Je bent echter maar één jij. Hoe weet jij of je de juiste keuzes maakt?

Wie heeft de controle over je leven?
Beheerst het leven jou?
Of beheers jij het leven?
Onderga je en ben je slachtoffer?
Of creëer je en ben je de magiër…

de leider van je eigen bestaan?

 

Wil je meer weten over luisteren naar jezelf? Wil je leren hoe te handelen volgens je intuïtie?
Wil je weten hoe je persoonlijk leiderschap op te halen?

Meer weten over NEM Academy?
Download de gratis proefles!

Download Proefles

 

Tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.