NEM Academy neemt je mee op reis!

Download Proefles

 

NEM Academy in Breda (Brabant) biedt een erkende opleiding op HBO niveau tot Coach, Therapeut en Mover en we nemen jou mee op reis! Niet zomaar een reis… je leert tijdens de opleiding diepgaande veranderingsprocessen bij mensen te begeleiden en je leert iemand mee te nemen op een ontdekkingsreis in zichzelf. Deze reis begint natuurlijk met jezelf. Je kunt niet iemand zichzelf leren ontdekken als je deze innerlijke reis niet eerst met jezelf hebt gemaakt. Dus allereerst gaan we op reis met jou!

‘Hoe zie jij jezelf?’

De gemiddelde mens in deze maatschappij maakt zichzelf kleiner dan hij is. We durven niet meer naakt, authentiek en puur te zijn. We durven elkaar niet meer in de volledigheid van alles wat we zijn, te ervaren en te ontmoeten. We omringen ons met dogma’s, zelfgecreëerde omhulsels en schijniconen en zo ontmoeten we elkaar en voeden we onze kinderen weer op.

shutterstock_35506228

Durf jij altijd te zeggen wat er écht in je omgaat?
Laat jij je leiden door liefde of door angst?

Heel veel van wat wij doen wordt niet geleid door liefde, maar door angst. De angst dat je afgewezen wordt als de ander ziet wie jij echt bent of wat je echt voelt. Kijk er maar eens goed naar…

Onze, op angst gebaseerde maatschappij, leert je vooral voorzichtig te zijn, goed na te denken, en zeker niet je hart te volgen. Of je er gelukkiger van wordt… daar wordt niet naar gevraagd. Natuurlijk vragen mensen wel of het goed met je gaat, maar willen ze het echte antwoord horen of alleen maar: ‘Ja goed hoor…’ of wellicht vertel jij zelf liever mooie praatjes… Mag je wel zijn wie je écht bent… of word je beoordeeld op wat je hebt…

“De mens bouwt stevige huizen met prachtige bloementuintjes om te verbergen hoe eenzaam de mens is die er in woont. De vastomlijnde parkeerplek voor de deur geeft weer hoe gekaderd we denken. We werken in gedegen opgebouwde economische instituten met neon op de daken en streven naar goede posities.

We willen een fatsoenlijk salaris met gedegen pensioenen spaarloonregeling, voor later… want je weet maar nooit. De mens weet van zottigheid niet meer waar hij de kicks moet zoeken. Commercie doet al even zot mee en de emotie-tv volgt de levens van bekende en onbekende Nederlanders. Via de kijkbuis ontdekken we dat het met ons leven nog niet zo slecht is gesteld. De politiek staat te springen op zijn grondvesten en de kloof tussen burger en bestuurder lijkt groter dan ooit. 

We bouwen bruggen en dammen en trachten moeder Aarde te beheersen. We storten ons in relaties en sterven aan de verwachtingen die we hebben en waar geen partner aan kan voldoen. We veroordelen de oorlogen, tsunami’s en ellende in de wereld en vergeten daarmee onze eigen strijd. We blijven hopen op een betere toekomst en vergeten pardoes te genieten van het Nu. We hebben voedsel, huizen, auto’s, internet, Facebook, deeltijdbanen, vakanties, mobilo’s, Tom Tommies, tablets en wat al niet meer. We hebben van alles.” 

“In essentie hebben we niets!”

Totdat jij de reis naar binnen maakt… de innerlijke reis. Een reis die je totaal anders laat kijken naar wie jij bent, wat jou drijft. Die je leert je eigen kompas te volgen en je hart te openen… ook al betekent dit dat je daardoor soms gekwetst zult worden. Een reis die je leert verbinden met jezelf en anderen.


Wil je meer weten?
Download dan de proefles van NEM Academy
En je reis gaat beginnen…!

Download Proefles

 

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.