DE ‘MAX VERSTAPPEN FOCUS’

Heb jij de ‘Max Verstappen Focus’? Of wat is er nodig om deze te verkrijgen? NEM Academy in Breda (Brabant) helpt jouw te focussen… helpt jou het beste uit jezelf en het leven te halen! NEM Academy is een unieke en erkende opleiding op hbo-niveau tot Coach, Therapeut & Mover.

Download Proefles

 

Max is op dit moment terecht ontzettend populair en gezien zijn prestaties zal hij de Formule 1 in de nabije toekomst, op zeer eigen wijze, enorm gaan beïnvloeden. Tijdens een van zijn interviews antwoordt de 20-jarige Max op de vraag “Hoe wil je over 20 jaar terugkijken op jouw carrière bij de Formule 1? Ben je dan wereldkampioen geweest?” met een zelfverzekerde blik en een glimlach vol zelfvertrouwen dat hij alleen wil weten of hij dan meer dan 7 keer wereldkampioen is geweest. Dát hij wereldkampioen gaat worden is voor hem geen vraag. Die intentie heeft hij al lang geleden neergezet voor zichzelf. Zijn focus is enorm, zijn aandachtspanne ongeëvenaard. Gemiddeld duurt een race, afhankelijk van het circuit, ongeveer 1½ uur. Hoe lukt het Max om zolang zo intens gefocust te zijn? En wat is er aan vooraf gegaan… hoe heeft hij überhaupt zover kunnen komen?

Maar misschien een belangrijkere vraag… Hoe zit het met jouw ‘Max Verstappen Focus’? Bij focussen draait alles om de vraag: ‘Wat wil jij creëren in je leven? En vervolgens: ‘Hoeveel tijd, aandacht & energie wil jij erin stoppen om dat te bereiken?’ Hoe snel ben je afgeleid? Hoe goed kun jij je op een taak of opdracht concentreren?

shutterstock_94343038En dan klinken er alarmbellen, want het gaat in rap tempo bergafwaarts met onze concentratie. De gemiddelde mens is volgens een Canadees onderzoek zo geobsedeerd door draagbare technologie, sociale media en een overvloed aan informatie dat we ons nog moeilijk voor lange tijd kunnen focussen. Sterker nog, we blijken nu een kortere aandachtsspanne te hebben dan een goudvis!

Het onderzoek is opgezet om te achterhalen wat de impact van draagbare toestellen en de gemakkelijke toegang tot digitale media en informatie op ons dagelijkse leven is. Ongeveer 44% van de deelnemers zegt daardoor moeite te hebben om gefocust te blijven op een taak. En 37% geeft toe dat het ertoe leidt dat ze hun tijd niet nuttig weten te besteden.

Volgens dit onderzoek (uit het jaar 2000) bleken Canadezen gemiddeld een aandachtspanne van 12 seconden te hebben. Dat cijfer is nu teruggezakt tot 8 seconden, een volledige seconde kórter dan de aandachtspanne van een goudvis. Verontrustend nietwaar?

We worden natuurlijk continu afgeleid door e-mails, appjes, facebookberichten en andere ‘belangrijke zaken’. Gemiddeld zit er 6 seconden tussen het ontvangen van een appje en erop reageren. Daarna duurt het gemiddeld 11 minuten voordat je dezelfde focus hebt op waar je mee bezig was als voor het berichtje. Er zijn jongeren die tussen de 300 en 500 appjes per 4 uur ontvangen. Dus… reken maar uit.

Wil jij je onderscheiden van de massa?

Wil jij de ‘Max Verstappen Focus’?

Heb jij het lef om te leven?

 

Wij,van NEM Academy in Breda, helpen jou het beste uit jezelf en het leven te halen!

Interesse in een coachgesprek, dagtraining Zelfontwikkeling of Bezinningsweekend? Kijk voor meer info op onze site!

 

Wil je meer weten over onze opleiding?
Download dan de proefles van NEM Academy

Download Proefles

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.